Skip to main content

Book a class

Kies jouw favoriete les en boek via de Eversports app

Yoga

Hatha Yoga – Johan

Maandagavond 19u30

Op maandagavond verzorgt Johan in The Future House een pittige dynamische cardiovasculaire yogales. Ze bestaat uit klassieke yogahoudingen die je kracht en souplesse tot op je limieten brengt. Je stabiliteit en evenwicht wordt getest en de les eindigt met een diepe totale ontspanning waar je alles nog even voelt nazinderen.

Yin yoga – Gwenda

Dinsdagavond 18u & donderdagavond 19u45

Yin yoga is ‘zero effort, 100% gravity’. We gaan zitten of liggen in houdingen waarvoor we geen spierkracht gebruiken, maar waarbij de zwaartekracht ons lichaam opent. We blijven iets langer in de houdingen, waardoor we het bindweefsel losmaken en hydrateren. Deze les is meer ‘chill’ dan de hatha yoga les. Toch is het langer in de houdingen blijven een uitdaging, voor je lichaam en niet in het minst ook je geest – om aanwezig te blijven… Ideaal voor iedereen die ‘less is more’ wil oefenen. Want, hoe minder je doet, hoe dieper de stretching…

Hatha yoga – Gwenda

Dinsdagavond 19u45 & donderdagavond 18u

Hatha yoga gebruikt wel spierkracht, dus naast zittende en liggende ook staande houdingen, en zonnegroeten (korte flows waarbij je vloeit van de ene naar de andere beweging op het ritme van je ademhaling). Er is dus ook meer variatie in wat we kunnen doen. Ook in deze les blijft de nadruk op meditatie-in-beweging. Gwenda gebruikt ook wel eens wat yin of meridiaanyoga, als dit past binnen het thema waarrond we werken. De hatha les gaat dus meer over de yin yang balans.

Sattva Himalaya adem en kriya yoga – Ellen

Maandagochtend 9u & Woensdagochtend 10u30

Ontdek de geweldige kracht van Himalaya ademwerk en Kriya om je lichaam vol energie te laten bruisen, in balans te brengen en een boost te geven. Leer hoe je de onuitputtelijke bron van energie diep van binnen kunt aanboren en benutten. Deze kennis, ontwikkeld door Anand Mehrotra, de visionaire oprichter van Sattva Yoga, vindt zijn oorsprong in de oude tradities van de Himalaya. Het helpt jou om los te laten en te bruisen van rust, liefde en dankbaarheid.

Asudra – Johan

Zaterdagochtend 10u30

De Asudra-lessen op zaterdagvoormiddag zijn een synthese van yoga en meditatief energetisch werk. Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga met als doel het stimuleren van ons lichaamsbewustzijn, het ontwikkelen van harmonie, intuïtie, innerlijke rust en een diepe vrede. De les bestaat uit staande, zittende en liggende torsies, stretchings, ademhaling en bewegingen die onze bindweefsels, lymfen, klieren, organen, spieren en gewrichten ten goede komen.

Pre & postnatale yoga

Zwangerschapsyoga – Lindsay

Vrijdagavond 18u30 (lessenreeks)

Met zwangerschapsyoga herontdek, verbind, bouw je aan vertrouwen en laat je de liefde stromen van moeder- naar babyhart. Met deze reeks bewustzijn yoga reikt Lindsay tools om je voor te bereiden op het geboorteproces zodat jij en je baby in volledige overgave en vertrouwen de dans van moeder natuur danst tijdens het baringsproces. Geen voorkennis vereist. Het is een moment puur voor jezelf om bewuster contact te maken met het leven dat in jou groeit.. Mamas are magical, ambitious souls thriving endlessly!

Postpartum yoga for mom – Lindsay

Vrijdagavond om 20u15 (lessenreeks)

Een healing voor elke postpartum mom! Deze yoga practice brengt jou terug in jouw lichaam. Met aandacht voor het herstel van het bekken en de baarmoeder. Teacher Lindsay reikt tools aan om het postpartum jaar in evenwicht en harmonie met haar uitdagende momenten in zachtheid te benaderen.

Deze practice is diep voedend, koesterend en je ervaart een enorme draagkracht. Zowel emotioneel, fysiek en mentaal word je ondersteund en gedragen. Je voelt je nadien terug in jouw lichaam en aanwezig in jouw kracht, de baby krijgt al deze mooie energie mee.

Bewust Beter Bewegen

Awareness Through Movement – Nathalie

Vaak bewegen we uit gewoonte steeds op dezelfde manier wat leidt tot overbelasting. Leer bewuster om te gaan met je dagdagelijkse bewegingen met kinesitherapeute Nathalie.

Bewust Beter Bewegen – Awareness Through Movement

Bewust: met aandacht voor kleine verschillen, aandacht voor eigen mogelijkheden en grenzen, aandacht voor gewoontes en mogelijke variaties, aandacht voor je ademhaling, aandacht voor gecoördineerd bewegen,…

Beter: lichter, vloeiender, efficiënter, gemakkelijker, pijnlozer, aangenamer, soepeler, vitaler, gegronder, …

Bewegen: rollen, slepen, glijden, twisten, buigen, reiken, strekken, draaien, swingen, allerlei variaties of combinaties in lig, zit of staand, meestal langzame bewegingen om je gewaarwordingen te observeren en zo je lichaamsorganisatie te optimaliseren.